Efektywna moc uzdrawiania

Efektywna moc uzdrawiania

Produkt skutecznie stosowany we wsparciu leczenia atopowego zapalenia skóry, łuszczycy i innych schorzeń skóry

Regularne stosowanie ma działanie regenerujące, stabilizacyjne i kojące

Szybki efekt, szczególnie odpowiedni do skóry dziecka

Odżywia skórę dzięki niezmiernie skutecznym substancjom naturalnym i nawilżającym

Przeznaczony do wszystkich rodzajów skóry i wieku, bezpieczny dla kobiet w ciąży, dzieci i niemowląt

Nie zawiera sztucznych barwników i aromatów, które zwykle dodawane są do kosmetyków komercyjnych do pielęgnacji skóry

Bez kortykoidów, antybiotyków, parabenów, PEG, dziegciu, sztucznych pigmentów i aromatów

W jego skład wchodzi wiele naturalnych substancji czynnych

Nie stwierdzono działań niepożądanych na skórę ani nie zgłoszono reakcji niezamierzonych

Skuteczność produktu oraz jego bezpieczeństwo zostały przetestowane w niemieckim laboratorium Dermatest® Germany

Wyprodukowano w Niemczech w ściśle określonych warunkachzgodnie z rozporządzeniem UE nr 1223/2009 o wyrobach kosmetycznych


RELIEVE, CORRECT, PROTECT

UKOIĆ,  NAPRAWIĆ,  OCHRONIĆ

Stosuj balsam Skinamin®bez kortykoidów, aby uregulować uciążliwe i powszechnie występujące problemy skórne


ser1

Receptura Skinanim


Nasze receptury i inowacyjne rozwiązania zostały opracowane przez zespół fitofarmaceutów, lekarzy holistycznych, laborantów kosmetycznych i dermatologów w Niemczech. Ich celem było maksymalnie wykorzystać działanie naturalnych substancji leczniczych przy pomocy opatentowanych technologii, aby pomagać pacjentom i zmieniać ich życie na lepsze.

 

 

ser2

Wskazania


Skinanim® balsam na dzień i na noc jest idealnym uzupełnieniem w procesie leczenia egzemy atopowej, wyprysku kontaktowego, dermatozy dishydrotycznej, wyprysku endogennego, łojotokowego zapalenie skóry, stazowego zapalenia skóry oraz łuszczycy typu 1 i 2.

ser3

Bezpieczny do stosowania


Produkty Skinamin® zostały przebadane pod kątem bezpiecznego stosowania, jakości i skuteczności i uzyskały certyfikat spółki Dr. Straetmans® GmbH, spółki DermatestGmbH® i niemieckiego Urzędu ds. Kontroli Leków.

Balsamy Skinamin® są produkowane w Niemczech pod ścisłym nadzorem prawnym zgodnie z rozporządzeniem UE nr 1223/2009 i posiadają rejestrację w portalu zgłaszania produktów kosmetycznych w Brukseli.

 
 

ser4

Skład


W recepturze naszych preparatów użyte zostały wyłącznie najwyższej jakości składniki. Szczegółowy opis wszystkich zastosowanych w balsamie Skinamin® surowców znaleźć można na poniżej zamieszczonej liście po kliknięciu na konkretny składnik.


Skład

Linka

Balsam na dzień

Balsam na noc

Wazelina

Ta nawilżająca i lecznicza maść jest odpowiednia do skóry suchej. Równocześnie skutecznie pomaga chronić ochronną barierę skórną. Jej wpływ na przyspieszenie procesów gojenia polega na efekcie okluzyjnym: chroni skórę przed przeniknięciem chorobotwórczych zarazków a jednocześnie utrzymuje jej elastyczność. Wazelina odpowiednio stosowana zapobiega utracie nawodnienia własnego skóryw stopniu pozwalającym na regenerację naskórka i pozwalającym skórze oddychać.

Niemiecki urzęd regulacyjny ds. kosmetologi IKW oraz Federalny Instytut ds. oceny ryzyka BfR opublikowały oświadczenie stwierdzające, iż stosowanie czystej farmaceutycznie wazeliny jest nieszkodliwe i uznały produkt za bezpieczny.

W przypadku, że obawiasz się o transepidermalną utratę wody (TEWL) w następstwie stosowania wazeliny, możesz sprawdzić jej bezpieczeństwo również w następujących badaniach szwajcarskich.

Gwarantujemy stosowanie w pełni norm UE dotyczących preparatów kosmetycznych o nr 1223/2009.

Wazelina

Ta nawilżająca i lecznicza maść jest odpowiednia do skóry suchej. Równocześnie skutecznie pomaga chronić ochronną barierę skórną. Jej wpływ na przyspieszenie procesów gojenia polega na efekcie okluzyjnym: chroni skórę przed przeniknięciem chorobotwórczych zarazków a jednocześnie utrzymuje jej elastyczność. Wazelina odpowiednio stosowana zapobiega utracie nawodnienia własnego skóryw stopniu pozwalającym na regenerację naskórka i pozwalającym skórze oddychać.

Niemiecki urzęd regulacyjny ds. kosmetologi IKW oraz Federalny Instytut ds. oceny ryzyka BfR opublikowały oświadczenie stwierdzające, iż stosowanie czystej farmaceutycznie wazeliny jest nieszkodliwe i uznały produkt za bezpieczny.

W przypadku, że obawiasz się o transepidermalną utratę wody (TEWL) w następstwie stosowania wazeliny, możesz sprawdzić jej bezpieczeństwo również w następujących badaniach szwajcarskich.

Gwarantujemy stosowanie w pełni norm UE dotyczących preparatów kosmetycznych o nr 1223/2009.

Propanediol

Propanediol to w 100% naturalny organiczny zamiennik za wcześniej używany środek zmiękczający PropyleneGlycol. Upraszczając, to substancja, która pomaga utrzymać nawilżenie.

W medycynie propanediol jest poza maściami stosowany również w kroplach do oczu, uszu i nosa, do płukania gardła oraz w tabletkach i roztworach do infuzji.

Przemysł kosmetyczny wykorzystuje jego właściwości, ponieważ dzięki nim może w prosty sposób spełnić wysokie wymagania stawiane przez konsumentów. Wchodzi w skład kremów do twarzy, balsamów do ciała, które dzięki jego właściwościom szybko się wchłaniają i pozostawiają elastyczny naskórek. Propanediol jest bardzo łatwo przetwarzalny, co pozwala na produkcję wysokiej jakości preparatów.

Olej sojowy

Olej uzyskuje się z ziaren soi w wyniku ekstrakcji lub tłoczenia. Składa się z triglicerydów oleinowych, linolowych i kwasów nienasyconych. Wysoka zawartość lecytyny powoduje doskonałe „nawilżenie" skóry, ponieważ olej sojowy jest emulgatorem, który łączy się z wodą w warstwie rogowej skóry.

Caprylic/Capric Triglyceride

Caprylic / CapricTriglyceride to oleisty płyn wytwarzany z oleju kokosowego i glicerolu. Olej kokosowy świetnie się sprawdza do nawilżenia i ukojenia skóry nie powodując niepożądanych efektów ubocznych. Spowalnia procesy utraty wody ze skóry tworząc na jej powierzchni warstwę ochronną. Jest określany również mianem „czystego oleju". Jego wielką zaletą jest to, że ma bardzo przyjemną konsystencję i nie jest tłusty w dotyku. Jest dobrze tolerowany przez skórę i szybko się wchłania.

Używany również do regulowaniagęstości cieczy. Jest stabilny, rozpuszczalny, bezbarwny i bezwonny. Można go stosować nawet jako suplement diety.

Glikol kapyrylowy

Środek nawilżający i odżywiający skórę, którynadaje produktom kosmetycznym odpowiednie nawodnienie, miekkość i wilgotność. Używany jest również jako stabilizator. Wspomaga działanie antymikrobowe dodatkowych konserwantów. Dzięki swej wielofunkcyjności (własnościom nawilżającym i antymikrobowym) wykorzystywany jest do produkcji wielu preparatów do pielęgnacji ciała.

Glyceryl stearat

Glyceryl stearat to stosowany wyłącznie w kosmetyce niejonowy emulgator na bazie roślin,z którego wytwarzane sąoptymalnei przyjemne emulsjez delikatnie wilgotnym efektem na skórze.Glyceryl stearat oddziałuje na powierzchnię skóryjako lubrykant, czyniąc ją miękką i jedwabistą. Powstrzymuje również odparzanie wody z naskórka.

W przemyśle kosmetycznym powszechnie wykorzystywany jest do pielęgnacji skóry w mleczkach, kremach, pudrach, wyrobach do czyszczenia skóry, fluidach, odżywkach, płynach do płukania jamy ustnej i kremach do opalania.

Gliceryna

To bezbarwny i bezwonny lepki roztwór, który jest powszechnie aplikowany w przemyśle farmaceutycznym. Szczególnie ceniony dzięki swym właściwościom łagodzącym, natłuszczającym i nawilżającym. Niezmiernie skuteczny w leczeniu łuszczycy.

Cetylalkohol

Alkohol tłuszczowy, który jest wykorzystywany jako substancja zmiękczająca, emulgator, zagęszczacz oraz nośnik innych składników. Można go pozyskać w naturalny sposób np. z kokosa lub wyprodukować laboratoryjnie. Nie jest drażniący w odróżnieniu odalkoholu denaturatu lub etanolu.

Ogólnie uważany jest za składnik o dobrej tolerancji, wygładzający i nietłusty. Używany jest przede wszystkim w emulsjach i produktach do pielęgnacji wlosów.

Octan tokoferylu

Octan tokoferylu, inaczej octan witaminy E, to znany suplement witaminowy. Chodzi o ester kwasu octowego i tokoferylu (witamina E). Powszechnie dodawany do produktów dermatologicznych takich jak kremy do skóry. Octan tokoferylu nie jest utleniony, dlatego potrafi przeniknąć przez skórę aż do żywych komórek, gdzie w przybliżeniu w 5% zamienia się w wolny tokoferyl, który ma korzystne działanie antyoksydacyjne.

Gwajazulen

Gwajazulen jest związkiem organicznym, który dzięki właściwościom uspokajającym, przeciwzapalnym i antybakterialnym jest powszechnie wykorzystywany jako użyteczny składnik w niwelowaniu wielu podrażnień i problemów skórnych.

Jego nazwa pochodzi od hiszpańskiego słowa „niebieski". Uzyskiwany jest drogą destylacji rumianku, wrotycza, rumianku szlachetnego i krwawnika pospolitego. Pozyskany olej często wchodzi w skład produktów przeznaczonych do stosowania miejscowego takich jak np. środki do pielęgnacji skóry i wyroby kosmetyczne. Odkryto również, iż wspomaga odnowę naskórka.

Proszek z soku liści Aloe Barbadensis (Aloe Vera)

Powszechnie stosowany składnik leków ziołowych. Często wykorzystywany w kosmetyce i medycynie naturalnej ze względu na właściwości kojące, nawilżające i lecznicze, szczególnie zaś w przypadku oparzeń i wielu innych problemów skórnych.

Aloe Vera nie jest toksyczna, dotąd nie odkryto żadnych niezamierzonych skutków ubocznych. W efektywny sposób pozwala leczyć rany, stosowana miejscowo wspomaga leczenie łuszczycy. Wyciągi z rośliny mają właściwości antybakterialne i przeciwgrzybicze.

Urea

Urea czyli mocznik niweluje nadmierną utratę nawilżenia skóry. Wspomaga komórki, aby połączyły sie ze sobą i wspiera procesy ponownego nawodnienia naskórka. Dzięki temu suchą skórę można skutecznie nawilżyć z zewnątrz.

Wyciąg z kwiatu nagietka lekarskiego

Nagietek ma właściwości przeciwzapalne, hemostatyczne i dezynfekujące. Stosowany w celu pielęgnacji skóry dzięki działaniu łagodzącemu i przeciwgrzybiczemu. Wspomaga właściwe krążenie krwi. Ma działanie lecznicze i regenerujące naskórek, ponieważ spowalnia procesy jego degeneracji i zapobiega krwawieniu ran.

Proszek z soku liści Aloe Barbadensis (Aloe Vera)

Powszechnie stosowany składnik leków ziołowych. Często wykorzystywany w kosmetyce i medycynie naturalnej ze względu na właściwości kojące, nawilżające i lecznicze, szczególnie zaś w przypadku oparzeń i wielu innych problemów skórnych.

Aloe Vera nie jest toksyczna, dotąd nie odkryto żadnych niezamierzonych skutków ubocznych. W efektywny sposób pozwala leczyć rany, stosowana miejscowo wspomaga leczenie łuszczycy. Wyciągi z rośliny mają właściwości antybakterialne i przeciwgrzybicze.

Guma ksantynowa

Chodzi o stabilizator wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym i spożywczym, który wiąże składniki i reguluje lepkość. Jest znana również dzięki wlaściwościom nawilżającym.

Guma ksantynowa

Chodzi o stabilizator wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym i spożywczym, który wiąże składniki i reguluje lepkość. Jest znana również dzięki wlaściwościom nawilżającym.

Tlenek cynku

Obojętny minerał, który służy w produktach kosmetycznych do zagęszczenia, wybielenia, nawilżenia i jako filtr UV. Wykorzystywany do ochrony skóry.

Tokoferol

Inaczej witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, naturalnie występującym antyoksydantem, który można wyizolować z oleju roślinnego.

Niedobór witaminy E objawia się przesuszeniem skóry, która staje się pomarszczona. Spowalnia proces gojenia się ran.

Srebro

MicroSilver BG™ to bardzo czyste srebro w specjalnej formie o działaniu antybakteryjnym. Dzięki stałemu uwalnianiu jonów przez ten składnik na skórze nie mogą się utrzymać duże skupiska bakterii, co ma korzystne działanie na regenerację naturalnej flory bakteryjnej naskórka.

Każdy z produktów zawierający srebro MicroSilver BG™ ma konkretne przeznaczenie dermatologiczne służące do naturalnej, szybkiej i możliwej do długoterminowego utrzymania naprawy skóry i jej regeneracji. MicroSilver BG™ jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę nawet przy codziennym stosowaniu i nie prowadzi do podrażnień. Można go bezpiecznie łączyć z szeregiem innych składników.

MicroSilver BG™ jest produktem o wysokiej jakości "Made in Germany". Czyste szare srebro wyróżniające się jakością w postaci, którą cechuje wysoki stopień porowatości, zostało opracowane przez laboratorium Fraunhofer Society. Dzięki dużemu polu powierzchni o gąbczastej strukturze produkty zawierające srebro MicroSilver BG™ mają długotrwałe oddziaływanie antybakteryjne na skórę.

Olej z wiesiołka dwuletniego

Ten wyciąg roślinny już od wielu lat używany jest w leczeniuróżnych schorzeń, przyspiesza gojenie się ran i doskonale odżywia skórę. Wielokrotnie udowodniono, iż korzystnie wpływa na leczenie łuszczycy.

Tokoferol

Inaczej witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, naturalnie występującym antyoksydantem, który można wyizolować z oleju roślinnego. 

Niedobór witaminy E objawia się przesuszeniem skóry, która staje się pomarszczona. Spowalnia proces gojenia się ran.

Srebro

MicroSilver BG™ to bardzo czyste srebro w specjalnej formie o działaniu antybakteryjnym. Dzięki stałemu uwalnianiu jonów przez ten składnik na skórze nie mogą się utrzymać duże skupiska bakterii, co ma korzystne działanie na regenerację naturalnej flory bakteryjnej naskórka.

Każdy z produktów zawierający srebro MicroSilver BG™ ma konkretne przeznaczenie dermatologiczne służące do naturalnej, szybkiej i możliwej do długoterminowego utrzymania naprawy skóry i jej regeneracji. MicroSilver BG™ jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę nawet przy codziennym stosowaniu i nie prowadzi do podrażnień. Można go bezpiecznie łączyć z szeregiem innych składników.

MicroSilver BG™ jest produktem o wysokiej jakości "Made in Germany". Czyste szare srebro wyróżniające się jakością w postaci, którą cechuje wysoki stopień porowatości, zostało opracowane przez laboratorium Fraunhofer Society. Dzięki dużemu polu powierzchni o gąbczastej strukturze produkty zawierające srebro MicroSilver BG™ mają długotrwałe oddziaływanie antybakteryjne na skórę.

Maltodekstryna

Maltodekstryna to polysacharyd i węglowodór uzyskany ze skrobii ryżowej, kukurydzianej lub ziemniaczanej. Pomaga spowolnić procesy starzenia i zniwelować działanie substancji drażniących. Spółka Unilever odkyła, iż Maltodekstryna sama w sobie nie działa przeciwstarzeniowo, jednak wzmacnia działanie przeciwstarzeniowe słabych kwasów i równocześnie wspomaga leczenie podrażnionej skóry w wyniku użycia innych kwasów. Niweluje podrażnienia słabym kwasem karboksylowym i jednocześnie wzmacnia właściwości przeciwstarzeniowe kwasów alfahydroksylowych.

Alkohol denaturat

Używany w przemyśle kosmetycznym przede wszystkim dzięki właściwościom ściągającym i antybakterialnym. Pomaga regulować kleistostość.

Betakaroten

Betakaroten należy do grupy związków nazywanych karotenoidami, które w organiźmie mają działanie przeciwzapalne. Organizm przetwarza część betakarotenów w witaminę A, która ma istotne znaczenie dla wzrostu i regeneracji tkanek i kondycji wzroku. Pozostała część betakarotenów oddziałuje jako antyoksydant, czyli związek chroniący komórki przed utlenieniem. Badania wykazały, iż betakaroten przyjmowany doustnie spowalnia przebieg degeneracji tkanki ocznej.

Fiołek trójbarwny

Jest rośliną z rodziny fiołkowatych, która powszechnie występuje w Europie i Azji, można ją jednak znaleźć także w Północnej Ameryce i Australii. Nazywana jest również bratkiem trójbarwnym.

Od stuleci stosowana jest w leczeniu wielu schorzeń, obecnie doceniana jest również z uwagi na swe własności tonizujące. Fiołek nadaje skórze miekkość i delikatność. Szczególnie korzystnie wpływa na grubą, bardzo suchą i popękaną skórę.

Alkohol fenetylowy

Alkohol fenetylowy zapobiega rozwojowi bakterii oraz ich namnażaniu, przez co chroni wyroby kosmetyczne i higieniczne przed psuciem. Używany również w celu uzyskania neutralnego zapachu.

Wyciąg z łodygi liścia ślazu dzikiego

Wyciąg ma doskonałe działanie łagodzące na szorstką i bardzo suchą skórę. Nazwa ślaz pochodzi z łaciny i oznacza „miękkie i gładkie". Przynosi ulgę nawet bardzo wrażliwej skórze.

Kwas salicylowy

Kwas 2-hydroksybenzenkarboksylowy, czyli kwas salicylowy, jest jedną z najdłużej używanych substancji leczniczych w historii. Od czasów antycznych ludzkość wykorzystywała jego naturalnie występująceprekursory, z których stopniowo uzyskano kwas salicylowy.

Charakteryzuje się działaniem przeciwbólowym, stosowany jest w schorzeniach takich jak trądzik, twardzina, brodawki i łuszczyca. Ma właściwości przeciwbólowe, przeciwgorączkowe, pomaga leczyć stany zapalne.


Sposób użycia

Nakładać cienką warstwę kremu Skinanim® na oczyszczoną i suchą skórę w miejscu zmienionym chorobowo. Delikatnie wetrzeć balsam w naskórek aż do wchłonięcia większości. Resztę kremu można usunąć. Ważne, żeby stosować krem na dzień 1x – 3x dziennie, krem na noc apikować należy wieczorem przed snem. Należy używać preparatów równocześnie, ponieważ tylko wtedy Skinanim® może przynieść pożądane działanie.

Denní balzám Skinanim

Krem na dzień:

Intensywny, wielofunkcyjny balsam na dzień, w którego skład wchodzą naturalne wyciągi roślinne takie jak nawilżająca aloe vera lub malwa leśna. Formuła wzbogacona została w pielęgnacyjny olej z wiesiołka, kojący skórę azulen i srebro MicroSilver BG™ wspomagające równowagę mikroflory bakteryjnej skóry. Polecany szczególnie do pielęgnacji podrażnionej i uszkodzonej skóry oraz w stanach zapalnych. Objętość: 50 ml

Noční balzám Skinanim

Krem na noc:

Bogaty odżywczy balsam na noc zawiera naturalne substancje aktywne takie jak aloe vera lub olej z nagietka lekarskiego. Srebro MicroSilver BG™ wspiera pielęgnację podrażnionej i uszkodzonej skóry oraz łagodzi stany zapalne. Skóra wygląda zdrowsza, zmiękczona i wygładzona. Balsam ma korzystne działanie szczególnie na suchą, podrażnioną i szorstką skórę. Objętość: 50 ml

Często zadawane pytania (FAQ)

Linka

Dlaczego stosować Skinanim?

Ma szybkie i skuteczne działanie. Skinanim® rzeczywiście pełni swoją funkcję. Zapewnia poprawę i regenerację podrażnionej, zaczerwienionej, swędzącej i zapalonej skóry z egzemą. 

Skinanim® oparty jest na tradycyjnej niemieckiej recepturze, która przez ostatnie 10 lat była ulepszana. W celu zapewnienia najlepszej efektywności niezliczona ilość biochemików, dermatologów i homeopatów przeprowadziła skrupulatne badania. Dzięki zastosowaniu najbardziej nowoczesnych procedur high-tech i substancji aktywnych w najczystszej formie Skinanim® zapewnił sobie pozycję wśród najbardziej aktywnych preparatów, które przynoszą oczekiwane efekty i wymierną ulgę w leczeniu atopowego zapalenia skóry, różnych dermatoz i łuszczycy typu 1 i 2.

Skinanim® odżywia i regeneruje skórę, której struktura ulega widocznej poprawie. Jesteśmy pewni, że stosując go właściwie przez 1 do 2 tygodni zauważysz na swojej skórze widoczną poprawę.

Posiadamy długoletnie doświadczenie w leczeniu atopowego zapalenia skóry balsamem Skinanim®, którym chętnie się dzielimy. Przydatne mogą się okazać również referencje na temat działania balsamu, których udzieliły nam osoby chorujące na atopowe zapalenie skóry i egzemę.

Czego się spodziewać?

Pragniemy zapewnić poprawę kondycji skóry i normalizację. Właściwe i długoterminowe stosowanie preparatu Skinanim® w sposób widoczny i znaczący poprawi stan skóry. Złagodzi egzemę i przyniesie ulgę swędzącej, suchej, zaczerwienionej, łuszczącej się i podrażnionej skórze.

Sposób stosowania?

Nakładać cienką warstwę kremu Skinanim® na oczyszczoną i suchą skórę w miejscu zmienionym chorobowo. Delikatnie wetrzeć balsam w naskórek aż do wchłonięcia większości. Resztę kremu można usunąć. Ważne, żeby stosować krem na dzień 1x – 3x dziennie, krem na noc apikować należy wieczorem przed snem. Należy używać preparatów równocześnie, ponieważ tylko wtedy Skinanim® może przynieść pożądane działanie. 

Krem należy stosować według potrzeb i stanu egzemy. W celu uzyskania najlepszego efektu producent zaleca jego regularne używanie przez co najmniej 6 miesięcy.

Czy Skinanim zawiera kortykoidy?

Nie. Skinanim® nie zawiera żadnych sterydów (czyli również kortykoidów), antybiotyków, parabenów, PEG, dziegciu, sztucznych pigmentów lub barwników i aromatów. Przeciwnie w jego skład wchodzi duża ilość naturalnych substancji aktywnych najwyższej jakości – zob. skład produktu.

Nie stwierdzono jak dotąd żadnych działań niepożądanych balsamu ani nie zgłoszono reakcji niezamierzonych.

Na jak długo wystarcza zestaw Skinanim?

Skinanim® jest bardzo skuteczny, jego zużycie zależy jednak od stadium rozwoju egzemy i stanu skóry, zaawansowania schorzenia i wielkości uszkodzonej powierzchni, na którą ma być aplikowany. Produkty Skinanim® są mocno skoncentrowane, zatem do uzyskania właściwego efektu wystarczy użyć małej ilości. W tym wypadku mniej znaczy więcej. Dla niemowląt zestaw będzie starczał nawet na 4 miesiące.

O ile Państwa zapotrzebowania na zużycie któregoś z produktów będzie większe, jesteśmy gotowi wysłać np. zestwaw zawierający 2x balsam na dzień lub 2x balsam na noc. W tym przypadku prosimy o kontakt pod adresem: info@skinanim.cz

Jeżeli stan zaawansowania schorzenia i wielkość uszkodzonej powierzchni wymagałyby aplikację więcej niż 3 zestawów za miesiąc, prosimy o kontakt, aby dobrać rozwiązanie dostosowane do potrzeb.

Czy Skinanim można stosować w ciąży?

Balsam Skinanim jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Nie zawiera żadnych kortykoidów lub innych substancji szkodliwych, które mogłyby mieć negatywny wpływ na kobietę w ciąży lub płód. Producent nie zamieszcza ciąży na liście przeciwskazań do stosowania.

W okresie ciąży możliwe są oczywiście odmienne reakcje niż zazwyczaj. W razie niejasności można poszczególne składniki balsamu omówić z dermatologiem.

Czy produkty Skinanim są bezpieczne dla dzieci już od wieku niemowlęcego?

Zdecydowanie tak! Bezpieczny i zbalansowwany skład ma działanie uspakajające i relaksujące na skórę dziecka ze skłonnością do egzemy i podrażnień. Nasza receptura jest przebadana klinicznie i bezpieczna, łagodzi swędzenie i zaczerwienienie skóry dziecka.
Skinanim® natychmiast nawilża, uspokaja i chroni skórę dziecka. W przypadku wątpliwości można się skonsultować z pediatrą lub dermatologiem. Posiadamy własne doświadczenia dotyczące stosowania Skinaminu w leczeniu atopowego zapalenia skóry u dzieci.

Czy Skinanim można stosować na powieki i okolice oczu?

Balsam można bezpiecznie aplikować na okolice oczu łącznie z powiekami w leczeniu egzemy, nie może on jednak przedostać się do oczu.

Czy Skinanim może spowodować dalsze podrażnienie?

Skinanim® jest hipoalergiczny i nie jest komedogenny (nie zanieczyszcza i nie zatyka porów naskórka). Nie są znane przypadki wystąpienia niepożądanych podrażnień lub innych problemów skórnych po zastosowaniu produktów Skinamin®.

Nie należy stosować Skinanim® w przypadku uczulenia na jakikolwiek ze składnikow. Należy zaprzestać stosowania, o ile wystąpi podrażnienie skóry, które nie zniknie po kilku dniach. Na naskórku może czasami pojawić się reakcja jako skutek leczenia, co jest naturalnym procesem jego regeneracji. Taka reakcja jest pożądaną oznaką zdrowienia skóry i dowodem na zastosowanie właściwego produktu.

Czy Skinanim można łączyć z innymi produktami kosmetycznymi i kremami nawilżającymi?

Skinanim® można bezpiecznie stosować w połączeniu z innymi kremami nawilżającymi i kosmetykami, dotąd nie ujawniono żadnych reakcji niepożądanych.

Gwarancja zwrotu środków

Jesteśmy przekonani, że efekt będzie satysfakcjonujący. O ile jednak z jakiegoś powodu nie będziecie Państwo zadowoleni i postanowicie zwrocić nam otwarty zestaw, otrzymacie zwrot należności. Zwrot środków jest możliwy w przypadku jednego zestawu zawierającego balsam na noc i na dzień, który został zużyty maksymalnie do połowy. Warunki zwrotu środków znajdują się tutaj.

 

 

 

FUNKCJE SKINANIM

 

Jedną z głównych funcji Skinanim® jest regeneracja bariery ochronnej skóry. Stosujemy procedury homeopatyczne i fitofarmaceutyczne łącznie z bardzo skutecznymi naturalnymi substancjami nawilżającymi i uelastyczniającymi, które pomagają uaktywnić zdolności skóry, żeby doprowadzić ją do właściwego stanu. Dzięki temu odkrylismy RCP Derma system Relieve, Correct, Protect – czyli uspokojenie, odnowa i ochrona. System trzech kroków, który przynosi:

1. uspokojenie skóry/egzemy, ulgę w podrażnieniach i swędzeniu,

2. regenerację i naprawę, przywracając codzienne funkcje skóry,

3. skórze codzienną ochronę przed substancjami drażniącymi i stresem.

W celu utrzymania skóry w stanie nawilżenia stosujemy niektóre z tzw. substancji nawilżających i emolientów. Stwarzając na skórze obojętną i szczelną powłokę, która obniża transepidermalną utratę wody (TEWL), w pierwszej kolejności izolujemy ją przed podrażnieniami zewnętrznymi.

Skinanim® został wzbogacony w optymalnie dobrane substancje pomocnicze, które doskonale uzupełniają wzajemne oddziaływanie i wspierają normalizację skóry, nie naruszając jednocześnie jej naturalnych procesów i funkcji.

Wykorzystujemy niektóre założenia homeopatii i stosujemy substancje, które mobilizują własne procesy samonaprawcze organizmu. Innymi słowy – substancje, które odpowiednio regulują skórę i pomagają ją uaktywnić.

Skinanim® nie zawiera wyizolowanych opatentowanych substancji aktywnych o skomplikowanych nazwach ani hormonów, kortykoidów lub antybiotyków.

Receptura i produkty Skinanim® są wynikiem naszych skrupulatnych badań, praktycznych obserwacji i długoletnich doświadczeń. Zaletą naszej receptury, poza jej skutecznością, jest możliwość leczenia szerokiego spektrum schorzeń, bezpieczeństwo stosowania produktów na całe ciało bez ryzyka wystąpienia niepożądanych skutków ubocznych.

 

Kup

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zaloguj się